So Undercover

ÁLTALÁBAN:

A film azzal kezdődik, hogy egy magánnyomozót – Miley – felbérelnek, hogy a KKZ – ejtsd “kappa-kappa-zé” – lányszövetség tagjai közé beépülve figyelje meg, és védje meg a fekete hajú, kissé visszahúzódó lányt.

HASONLÓSÁGOK:

Az alap történettel persze nincsen PROBLÉMA. Teljesen jó ötlet, de már a történet legelején egy hasonlóság tűnik fel e között és a “Beépített Szépség” című film között.  A film következő pár percében a magánnyomozót átalakítják igazi KKZ tagokhoz méltó lánnyá, és ez a szépítő “kezelés” már önmagában is kísértetiesen hasonlít a “Beépített Szépség” filmkockáira, de a film készítői precízek voltak és nem hagyták ki a tipikus és mindenki által jól ismert képsorokat sem, amikor a “kész modell” MEGBOTLIK.

A “so undercover” ezt követően a beépüléssel folytatódik. Csak úgy, mint Sandra Bullock, a mi hősünk is idegenkedik a szőke hajú “plasztik” lányoktól, akikbe nem sok ész szorult. A beilleszkedés első napján találkozik szobatársával, aki csak úgy mint a Beépített Szépségben Sem Fuller, kilóg a többi lány közül, és barátságot köt a főhősünkkel.

További hasonlóságokat bőven találunk még a film fennmaradó egy órájában, de sajnos a hasonlóságok ellenére sem ér fel a Sandra Bullock főszereplésében filmvásznakra került filmmel.

MILEY CYRUS:

Ez azonban nem a főszereplő hibája. Miley csupán eljátszotta, a szerepet, ami az eddigi szerepléseitől igen különböző karaktert jelentett. Alapvetően jól testesítette meg a magánnyomozót, aki maszekként dolgozik, és aki nem válogathatja meg ügyfeleit. Persze ezen a részen is lehetne kötözködni a filmmel, hiszen egy magánnyomozó mielőtt elvállalná a munkát általában utána néz a kérdéses személynek aki felbérelte őt. Ebben az esetben azonban ez nem történt meg, de ez már megint NEM a főszereplő hibája.

ÖSSZESÍTÉS:

Összességében a filmet a Beépített Szépség egy változatának nevezném, ami bár más helyszínen és más emberekkel játszódott, de a történet kétségkívül végig ugyan az. A film új elemeket, vagy egyéb újításokat nem tartalmaz, de azt sem mondhatnám, hogy nem SZÓRAKOZTATÓ, hiszen a története hasonló alapokon nyugszik, mint a fent említett film.

By: YesDump

Hozzászólás